Oктомври, 2020

Oктомври, 2020

Всичко, което си заслужава да потърсите на хартия през октомври:

„Искам да имам свободата да казвам това, което е според моята съвест, независимо дали ще доведе до изгода“, казва Огнян Тра­янов, който е корица на последния ни брой. От указ 56 до една от най-големите ИТ компании в България, Траянов иска да превърне основаната от него ТехноЛогика ЕАД / TechnoLogica EAD“ в играч на световния пазар за софтуер за човешки ресурси. Как ще го постигне можете да научите в октомврийския брой на Forbes, който вече е на пазара. Той отново представя интересни личности и бизнеси и техните истории за успех в днешните трудни и непредвидими времена. Вижте акцентите от броя.

HiComm

Кога си заслужава да похарчите повече от една шапка пари, за да си купите последния технологичен хит сред телевизорите и… кога не си струва да го правите? Дали да прегърнете и отнесете вкъщи огромен OLED (QLED) TV, или да не хвърляте грешни пари за голямо „прасе“ и да приютите непретенциозен 40″ LED? Дали може да видите разликата между обикновения телевизор и онзи, поддържащ Dolby Vision (HDR 10+) или не? Всъщност… какво беше Dolby? Подсказваме само малка част от сериозните теми в този Home Entertainment брой, свързани с „черна техника“. Към темите в броя.


Златорог – специално издание 

Прекрасното юбилейно издание на Нов български университет по случай 100-годишнината на „Златорог“ – най-дълголетното и стабилно българско чисто литературно списание. Излизало между 1920-та и 1994-та, изданието се превръща в една от най-мощните и престижни институции на културата у нас, символизиращо независимостта и свободолюбивостта на българския интелектуалец.

Колекционерският комплект включва фототипно издание на първата книжка на списанието и отделна студия на Елка Трайкова и Михаил Неделчев под заглавие „Списание Златорог и неговия редактор Владимир Василев“.


Пропуснали сме нещо? Напомнете ни!