Нула32 отпечата първата петорна корица в България

Нула32 отпечата първата петорна корица в България

„32 причини да обичаш Пловдив“ е първото издание в историята на българската периодика, чийто тираж се отпечатва в 5 различни корици.

Нула32 отбелязва петия си рожден ден със специален брой със заглавие „32 причини да обичаш Пловдив“ и ексклузивна петорна корица. Юбилейната книжка на списанието е първата в историята на българската периодика, чийто тираж се отпечатва в 5 различни корици. Всички те са подчинени на специално създадения за целта графичен знак и възпроизвеждат основата тема в броя. Техен автор е Раму Хамуд, а анимацията е дело на Бухчев.

Ето какво споделят от редакцията за темата на броя:

Навръх петия си рожден ден поканихме 32-ма безкрайно различни души да споделят с нас своята лична причина да обичат Пловдив. 32-те им кратки истории разказват града през техните очи – артисти, занаятчии, инженери, лекари, общественици, на 8 или 80-годишна възраст, тук или на другия край на света, обединени от любовта към мястото – единственото условие, за да сме го живели някога.

Броят беше официално представен в края на септември пред над 200 души в Стария Пловдив, а веднага след това се състоя и партито по случай петата годишнина на Нула32. Тиражът на „32 причини да обичаш Пловдив“ се разпространява свободно на избрани места в Пловдив, а в София може да бъде намерен в галерия „Сан Стефано“.

***

Нула32 е безплатно градско списание, което излиза веднъж на всеки три месеца и се разпространява в десетки обекти из града. Списанието в няколкохиляден тираж създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града.