Държим света под око с Monocle

Държим света под око с Monocle

Удоволствие е да обявим партньорството на Printed Bulgaria със списание Monocle – един от водещите брандове на глобалния пазар на списания днес. 

Издадено за пръв път през 2007 г. от журналиста и предприемач Тайлър Брюле, известен и като създател на Wallpaper, списанието е сочено като най-яркия пример за опровержение на мита за отиващото си печатно издание. Monocle излиза десет пъти годишно, разпространява се в над 80 държави на шест континента и комбинира сериозно съдържание със сериозен дизайн. Между кориците си обединява политика, икономика, култура и стил и среща публиката си с най-луксозните рекламодатели на планетата. 

„Защото журналистиката е скъпа. Искаме да създадем среда, в която разговорът не е за цената на огромните числа, а за цената на качествената аудитория. Това е важно за нас, това искаме да купуват рекламодателите ни.“, споделя Брюле пред Niemanlab през 2015 г.  като част от тайната зад успеха на Monocle и акцентира върху усещането за общност, което развива между читателите и партньорите си. 

Monocle се разширява като бранд и чрез 24/7 подкаст програма с 1 млн. слушатели месечно, кафенета и магазини в Лондон, Торонто, Хонгконг, Токио, Цюрих, Лос Анджелис и др. ключови столици и летища по целия свят. Голямата част от приходите на медийния бранд обаче продължават да идват от продажби на хартиеното списание. Как се случва всичко това?

Разберете през следващите месеци в каналите на Printed Bulgaria или като се абонирате и станете част от света на Monocle оттук.