EVA в най-красивата си възраст

EVA в най-красивата си възраст

Първият брой на EVA излиза през ноември, 1998 г. На корицата е Жени Калканджиева. Фотография от Васил Къркеланов.

Вчера ли бяхме на 22

„Беше вчера, когато се роди EVA. И беше толкова отдавна. Буквално в миналия век. Ако EVA беше човек, костите й още щяха да укрепват, на 22 щеше да е в най-красивата си възраст, вече не дете, още не зряла жена. Ветровете на любовта щяха да я веят на бял кон, щеше да реди сложната мозайка на професионалната си съдба. И на 13 ноември щеше да разреже най-високата торта в света, такава, каквато в „Гинес“ още не са и сънували.

В началото на списание EVA е Милена Попова. Представяме си как на чаша шампанско заедно с Ваня, Биляна, Mариана и Боди са създали кройката на списанието, по която то е шито година след година. Вярно, в течение на времето се е налагало някой шев да бъде отпуснат, да се добави дантела или декоративен джоб, дължината така или иначе се сменя всеки месец. Не всички промени са се харесвали на всичките ни читатели, получавали сме критики, от които ни е боляло, но които са ни помагали да останем в правия път. А това винаги е пътят към вашето сърце.

Ако бяхме записвали на видео всичките си редакционни събирания през годините, онези прословути понеделнишки „планьорки“, щеше да се получи екшън трилър с елементи на голяма взаимна любов. Просто EVA е ужасно живо списание.

Не можем да изброим имената на всички наши прекрасни колеги, които са го правили толкова живо, вливали са му и продължават да вливат от своята кръв и емоции, колеги, на които ще сме благодарни forever and ever.

Никога не сме си позволявали да се затворим в кула от слонова кост, защото животът навън неизменно ни е вълнувал. Но и напълно сме споделяли и споделяме онази мисъл на Ремарк, според когото „луксът винаги вдъхва доверие“. Истината е, че луксът е онова, без което не можем, след като сме си свършили работата.

От години EVA има свое дигитално алтер его – това е нашият сайт eva.bg, който ни помага да сме още по-близо до вашия ден и за който също се грижим с много любов. Никога не сме спирали да се развиваме, да имаме усет за новото – доказателство са новите ни рубрики в броя, както и специалният ни проект, посветен на младите лица на българската музика. Знаем, че границата между днес и утре е едно трепване на клепачите. Утре е денят, в който ще се попитаме – вчера ли бяхме на 22, и ще продължим напред. С вас.“

Текст от eva.bg